Apartament Sunshine Mamaia Nord

Casa de la mare…

Sabloane marine si magie cu cerneala

Un comentariu

Activitatea pe care o sa v-o prezint astazi este o activitate extrem de simpla, nu este costisitoare si cu un impact mare asupra copiilor.

Va invit sa descoperiti cum se poate face „magie” cu ajutorul unor foi „pictate” cu cerneala, a unui pic si a catorva sabloane marine!

Aceasta tehnica este cunoscuta sub numele de „tehnica decolorarii cu pic”. Dupa ce ati acoperit intreaga suprafata a foii cu cerneala, cu ajutorului unui pic incepeti sa conturati desenul dorit. Picul decoloreaza cerneala si pe fondul hartiei albastre colorate cu cerneala apar ca prin magie desenele voastra aproape albe.

Aveam prin casa cateva sabloane cu vietuitoare marine, unele cumparate in vara din Lidl, altele cumparate de prin librarii sau magazine de hobby, de genul acestuia. Le-am luat cu mine in vacanta si iata ce am mesterit noi intr-o dupa-amiaza, pe teresa apartamentului nostru!
Sabloane marine - tehnica decolorarii cu picDaca nu aveti sabloane la dispozitie, lasati copilul sa deseneze orice isi doreste, sau stabiliti impreuna o tema si veti vedea cat de mare e uimirea atunci cand incep sa se contureze desene pe foaia albastra, pictata anterior cu cerneala si lasata la uscat. Liniile trasate la inceput timid, de copilul surprins, incetul cu incetul se contureaza in desene, care dau frau liber imaginatiei.
Pentru fete nu a fost prima data cand au incercat astfel de desene. Au desenat ursi polari, au desenat flori de toamna, au desenat printese ale ghetii si cate si mai cate si-au imaginat.
Desene cu cerneala si pix corector A fost insa prima data cand lumea din adancuri a prins viata in fata lor pe o banala foaie de hartie pictata cu cerneala si un pic!
Uneori lucrurile marunte, simple sunt fascinante pentru ele si le aduc o mare bucurie. Nu au avut nevoie in aceste momente de nici o jucarie, de nimic altceva…O simpla foaie albastra le-a tinut ocupate, le-a starnit curiozitatea si interesul, le-a stimulat si le-a tinut concentrate pana la final. Fiecare a desenat cum a vrut și a dat frau liber imaginatiei sale.
Nu ocoliti aceasta activitate, poate reprezenta un moment in care sa aduceti un pic de magie in viata copilului dumneavoastra, aratandu-i cum apar numere, litere, linii si apoi se contureaza desene cu un pix magic si o simpla foaie albastra!

Daca va place activitatea noastra, va dorim spor la joaca si sa aveti parte de cat mai multa magie!!!

Un gând despre „Sabloane marine si magie cu cerneala

  1. Pingback: Craft caracatita jucausa | Apartament Sunshine Mamaia Nord

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s