Apartament Sunshine Mamaia Nord

Casa de la mare…

Sounds of the wild – Ocean – de Maurice Pledger

Scrie un comentariu

In acest articol revin cu o recomandare de carte pentru copiii pasionati de animalele marine, dornici de a descoperi si a afla mai multe despre viata din oceane, o carte magica cu sunete, care te lasa sa patrunzi cu ochii larg deschisi in minunata lume din adancuri.
Este vorba de „Sounds of the wild – Ocean” , scrisa de Maurice Pledger. Am achizitionat aceasta carte deosebită de pe site-ul Bookdepository, de aici, la putin timp dupa ce in bliblioteca noastra poposisera alte doua fantastice carti ale aceluiasi autor, Maurice Pledger.
Este vorba despre Dinozaurii. Sunete din salbaticie si Vietuitoarele noptii. Sunete din salbaticie, carti pop-up in varianta 3D cu sunete, aparute in limba romana la Editura Corint Junior. Din pacate s-au oprit la editarea acestor doua carti, asa ca am optat pentru varianta in limba engleza a cartii surori, care face parte din colectia Sounds of the wild, colectie ce cuprinde numeroase titluri precum: Ocean, Bugs, Forest, Nighttime, Jungle, Dinosaurs, Birds, Seashore.
Maurice Pledger este un artist de renume international, cunoscut pentru ilustratiile sale realiste si detaliate ale animalelor și a faunei salbatice, realizate dupa ore intregi de observare in teren, de schite si de studiu in detaliu al animalelor in mediul lor natural.
Ocean. Sounds of wild Dar sa revenim acum la cartea noastra, „Sounds of the wild. Ocean”. Este o carte pop-up cartonata, de 16 pagini, care abunda in imagini 3D deosebite, insotite de sunetele acestor fantastice creaturi din oceane sau de pe tarm. Aceasta carte a fost castigatoarea ” Parents’ Choice Approved Award” si este recomandata copiilor cu varsta mai mare de 5 ani. Este o carte fantastica, care ne face sa visam si sa ascultam sunetele magice ale unor creaturi marine pe viu, in timp ce povestim copilasilor despre aceste vietuitoare si urmarim imaginile 3D, care parca prind viata si vor sa iasa din carte.
Cartea este impartita in mai multe teme, pentru fiecare tema avem doua pagini duble cu ilustratii de vis:
– Sounds of the shore unde vedem si auzim pescarusii, cormoranii si alte multe minunatii ce asteapta sa fie descoperite de ochisorii curiosi ai copiilor;
– Deep in the Atlantic, unde ne intampina prietena noastra megaptera, rechinul tigru si alte vietuitoare din adancuri;
– Caribbean Waters unde vedem si auzim delfinii jucausi, si descoperim broaste testoase, caracatite si alte creaturi fascinante din adancuri;
– Creatures of the reef, unde putem intalni pestele clown, pestele papagal si alte vietăți din reciful de corali;
– On icy shores – pagini dedicate vietuitoarelor din Antarctica unde vedem si auzim sunetele elefantilor de mare, a diferitelor grupuri de pinguni, balena ucigasa si balena albastra.

Pentru fiecare dintre cele doua pagini cu ilustratii fantastice care iti vrajesc ochii, avem o a treia pagina care ne povesteste pe scurt cateva lucruri interesante despre fiecare vietuitoare marina sau pasare prezentata pe pagina anterioara.

Daca iubiti marea, oceanul si vietuitoare marine puteti sa va imaginati ca sunteti pe tarmul marii sau in largul oceanului ascultand cantecul minunat al megapterei in timp ce va uitati la imaginile uluitoare din carte. Puteti sa va faceti o impresie despre aceasta carte urmarind video clipurile de aici si aici. Pentru amatorii de carti pop-up, despre o alta frumoasa carte pop-up, The big blue sea, am povesit in acest articol!

Indiferent ca ascultati sunetul balenei cu cocoasa din carte sau vizionati un scurt filmulet cu aceasta pe youtube, ca de exemplul aceasta balena cantand, important este ca petreceti un timp placut impreuna cu copilul dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s