Apartament Sunshine Mamaia Nord

Casa de la mare…

100 Things to spot on the seashore – set de carduri Usborne

Scrie un comentariu

Daca in articolul precedent va invitam sa descoperiti viata de la malul marii prin intermediul unei minunate carti, „Mica enciclopedie a vietii de pe malul marii”, in acest articol va invit sa aflati misterele de pe tarm cu ajutorul unui set de 50 de carduri cu ajutorul carora puteti identifica multe specii si plante ce pot fi gasite la malul marii.
100 Things to spot on the seashore face parte dintr-o colectie de carduri de la Usbone, colectie ce poarta numele spotters cards, si poate fi consultata aici. Acest set de carduri poate fi achizitionat de la Micul Cititor, urmarind titlurile din categoria „Stocul nostru –  6 ani + ” de aici.
Cardurile au un format mare: 15,4 cm x 9,8 cm, si se pot folosi atat de un singur copil, atunci cand se lucreaza individual, sau in colectivitate, in scoala, gradinita, cand lucram cu grupuri de copii. Cardurile au un aspect deosebit, sunt realizate dintr-un carton gros, lucios, sunt fata-verso, imaginile prezentate fiind deosebit de atractive, in culori vii, foarte clare si sugestive. Informatiile prezente pe fiecare card sunt:
–          Scientific name
–          Phylum
–          Class
–          Average lenght
–          Habitat
–          Food
La sfarsit avem prezentat in cateva randuri cateva detalii sau caracteristici care ne ajuta sa identificam planta sau vietuitoarea respectiva, precum si informatii importante despre compartamentului lor.
Carduri Usborne 100 Things to spot on the seashore Iata informatiile prezente pe un cartonas ce poarta numele Common starfish, ca sa va puteti face o idee:
„Common starfish vary in color from yellow to orange, red, brown and even violet.”
„If an arm is lost, the starfish can regrow it.”
„Scientific name: Asterias rubens
Phylum: Echinodermata (spiny-skinned animals)
Class: Asteroidea (star-like echinoderms)
Average with: 15 cm (6in)
Habitat: Middle to lower shore, mussel beds
Food: Sea urchins, starfish, worms, molluscs”
„Like most starfish, this creature has five arms covered in rows of suckered tube-feet, which it uses to grip and climb rocks. It captures its prey, for example a bivalve, and prises it open with its strong arms. Once the shell is open a crack, it forces its stomach organs from its underside into the shell and digest the mollusc inside.”
Dupa cum ne-am obisnuit cu enciclopediile de la Urborne, respectiv, „Mica enciclopedie a vietii de pe malul marii” sau „Seashore – Usborne Naturetrail”, si pentru cardurile noastre 100 Things to spot on the seashore, pe site-ul Editurii Usborne sunt prezente linkuri de identificare online (quicklinks), linkuri ce pot fi accesate aici.
As minti daca v-as povesti cum am invatat noi denumirile stiintifice in greaca sau in latina a diverselor plate sau animale, sau cum stiu fetele clasa din care face parte fiecare vietuitoare sau planta de la malul marii…Departe de mine acest gand…Ideea a fost sa ne familiarizam cu imaginile respective, sa cunoastem unele plante si vietuitoare, sa vedem ca exista mai multe tipuri de scoici, melci, meduze, crabi, anemone sau stelute de mare…Informatiile care sunt prezentate pe aceste carduri sunt informatii detaliate, informatii ce pot fi studiate mult mai tarziu. Important pentru noi este ca ne-am jucat cu ele, ne-am familiarizat cu cardurile, le-am sortat si in plimbarile noastre de pe tarm, am deschis ochii mai bine incercand sa aflam si sa descoperim cat mai multe din miracolele ce se gasesc la malul marii!
Daca sunteti interesati de acest minunat set de carduri, le puteti gasi la Micul Cititor sau la alt reprezentant Usborne, costul lor fiind de 33 lei/set. Spor la joaca si la cat mai multe descoperiri interesante a vietii de la malul marii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s