Apartament Sunshine Mamaia Nord

Casa de la mare…

Proiecte inedite pe țărmul mării

7 comentarii

In articolele in care va povesteam despre „Mica enciclopedie a vietii de pe malul marii” si despre „Seashore – Usborne Naturetrail„, va pomeneam despre niste proiecte foarte interesante, care cu siguranta pot captiva orice copil. Astazi a venit randul sa va povestesc despre experimentele si proiectele noastre inedite pe care le-am realizat la malul marii.
Primul proiect despre care va voi povesti este dedicat ampretelor unor pescarusi si am avut ocazia sa-l realizam alaturi de prieteni dragi. Este un proiect foarte simplu, tot ce va trebuie pentru a-l realiza este sa va treziti dimineata, cat se poate de devreme, ca sa puteti ajunge pe plaja inainte celorlalti pentru a da de urme de pescarus „neatinse”! Însă nu este suficient doar de atât pentru că trebuie să aveți o punga cu ipsos, o sticla de apa si un castronel de plastic.  Am pregatit amalgamul necesar pentru ca dorința noastră să capete o  formă concretă. Dupa ce am luat amprentele pescarusilor, am așteptat să se usuce. Le-am folosit apoi in diverse jocuri, pictand amprenta cu acuarela si apoi imprimand-o pe o coala de hartie.Colaj amprente pescarusUn al doilea proiect inedit pe care l-am realizat la malul marii a fost acela de a crea propriile noastre fosile marine. In timpul plimbarilor noastre pe plaja am observat, de multe ori, mici melcisori fosilizati pe alte scoici sau pe bucati de lemn, dar micuța carte comoara ne-a facut sa incercam si acest nou experiment. Pentru a realiza fosilele marine am folosit fie o caserola goala de la inghetata, fie am sapat niste gropi mici in nisip, peste care am turnat amalgamul nostru din ipsos si apa, așteptând apoi să se întărească. Rezultatul a fost spectaculos, nu credeti?
Colaj fosile marineO punga de ipsos are un pret derizoriu, dar bucuria pe care o au copiii atunci cand fac un experiment sau realizeaza ceva cu manutele lor, nu are pret!
Colaj fosile marine 1
In cele doua carti de la editura Usborne, pe care vi le-am prezentat aici si aici, puteti gasi multe alte idei de proiecte si experimente bune de realizat la tarmul marii, ca de exemplu: Cautatorii de comori, Arta pe pietre, Ornamente din nisip, Fotografii si desene pe tarmul marii, Un jurnal de observatii, o colectie de scoici, dolarii din nisip, cunoscuti sub numele de monedele sirenelor…Dar despre acest lucru va voi povesti alta data, acum va las cu aceste imagini minunate care ne transmit un singur lucru: dor de mare…. 🙂

 

7 gânduri despre „Proiecte inedite pe țărmul mării

  1. Of, dar nu vine ea, vara? Atunci să vezi ce minunății facem. Foarte frumos. 🙂

  2. Ipsosul l-ai amestecat cu nisip? Sau cum ai procedat mai exact?

  3. Pingback: Activități educative copii – Jurnal de sejur marin – ziua a șasea | Machete Didactice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s